Med flere og flere undervisere og virksomheder, der bruger video som et professionelt værktøj til at dele instruktions- og informativt indhold on-demand, er video captioning blevet en best practice. Det har medført en masse spørgsmål. I dette indlæg gennemgår vi nogle af de oftest stillede spørgsmål.

1) Hvad er forskellen mellem video transcription og video captioning?

2) Hvad er forskellen mellem undertekster og captioning?

3) Hvad er forskellen mellem åben og lukket captioning?

4) Hvorfor er captioning vigtig?

5) Hvad er forskellen mellem automatic speech recognition (ASR) captioning og menneskeskabte captions?

6) Hvordan fungerer captioning i Panopto?

7) Hvor lang tid tager det at generere captions?

8) Hvor nemt er det at tilføje captions til en video i Panopto?

9) Kan du ændre stilen og placeringen af ​​captions i Panopto?

I indlægget bruger vi caption, captions, captioning og captioned.

9 ofte stillede spørgsmål om video captioning

 

1) Hvad er forskellen mellem video transcription og video captioning?

Video transcription er processen med at producere et tekstdokument ud fra ordene i en video. Transskriberet tekst har ikke tidsværdi tilknyttet. I forhold til tilgængelighed fungerer transskription godt for medier, der kun har lyd, men kommer til kort, når det kommer til lyd med bevægeligt indhold på en skærm, såsom voice-over-PowerPoint-slides eller video.

Video captioning konverterer lydindholdet i en video til tekst og synkroniserer derefter den transskriberede tekst til videoen. Når optagelsen afspilles, vil teksten blive vist i segmenter, der er tidsindstillet til at tilpasse sig specifikke ord, mens de bliver talt. Captioning er påkrævet for at gøre videoindhold tilgængeligt for seere, der er døve eller hørehæmmede. Captions betragtes også som et godt universelt design til læring, da de gavner en bred vifte af mennesker i forskellige situationer.

 

2) Hvad er forskellen mellem undertekster og captioning?

Captions viser de ord, der er talt i en video på det samme sprog, mens undertekster viser oversættelsen af ​​ord, der er talt på et andet sprog. De ord, der vises på skærmen i en udenlandsk film på et andet sprog, betragtes som undertekster.

 

3) Hvad er forskellen mellem åben og lukket captioning?

Der er nogle få forskelle mellem åben captioning og lukket captioning i videoer. Mest bemærkelsesværdigt er åbne captions altid tændt og synlige, mens lukkede captions kan slås fra af seeren. Åbne captions er en del af selve videoen, og lukkede captions leveres af videoafspilleren eller fjernsynet (via en dekoder). Og i modsætning til lukkede captions kan åbne captions miste kvalitet, når en video er kodet og komprimeret.

 

4) Hvorfor er captioning vigtig?

Ud over at gøre videoindhold mere tilgængeligt for seere med nedsat hørelse, kan captioning faktisk forbedre videoens effektivitet:

  • Captions forbedrer forståelsen for indfødte og fremmedsprogede. En undersøgelse fra Ofcom viste, at 80 % af folk, der bruger captions, ikke engang har et hørehandicap.
  • Captions hjælper med at kompensere for dårlig lydkvalitet eller baggrundsstøj i en video.
  • Captions gør video nyttig, når en person ser med lyden slukket eller som ser i støjende omgivelser, der gør lyden uklar.
  • Captions giver seerne én måde at søge inde i videoer.

 

5) Hvad er forskellen mellem automatic speech recognition (ASR) captioning og menneskeskabte captions?

Der er to vigtige forskelle mellem ASR captioning (også kaldet maskingenererede captions) og menneskeskabte captions: kvaliteten og den tid, der kræves for at generere captions.

Menneskeskabte captions tager væsentligt længere tid at producere, men giver resultater, der er mindst 99 % nøjagtige. I nogle tilfælde kan menneskeskabte captions klares på 24 timer, men typisk kan du forvente en behandlingstid på 2-5 dage.

Maskingenereret captioning producerer captions meget hurtigt. Typisk kan captions oprettes i omkring en fjerdedel af den samlede videolængde. For eksempel kunne en timelang video være captioned ved hjælp af ASR på cirka 15 minutter.

ASR captions er typisk 70-75 % nøjagtige afhængigt af lydkvaliteten i optagelsen. Som et resultat er maskingenererede captions primært beregnet til at aktivere indvendig videosøgning, og som standard føjes de ikke til videoen som lukkede captions. I stedet gemmes teksten i videoplatformens database til brug med videosøgemaskinen.

Selvfølgelig giver ASR også et udgangspunkt, hvorfra folk manuelt kan oprette 100 % nøjagtige captions. På videoplatforme som Panopto kan tekst genereret af ASR føjes til videoen som lukkede captions, som folk derefter kan redigere.

 

6) Hvordan fungerer captioning i Panopto?

Du kan caption videoer i Panopto på et par forskellige måder.

Automatic Speech Recognition (ASR)

Hver video, der uploades til Panopto (uanset om den blev oprettet med Panopto eller ej) er maskintransskriberet ved hjælp af ASR-teknologi. Dette udgør rygraden for Panoptos videosøgeteknologi, hvilket betyder, at du kan søge i det talte indhold af hver video, du uploader til Panopto.

Menneskeskabt captioning

Panopto giver dig også et par muligheder for menneskeskabt captioning.

Mulighed 1: Anmod om 508-kompatibel captioning direkte inde i Panopto

For individuelle videoer kan du anmode om menneskeskabte captions fra Pantops online videoeditor. Når din Panopto-administrator har konfigureret captioning integrationen med Panopto eller en af ​​deres captioning partnere, kan captioning anmodes om med blot et par klik. Du skal blot vælge omløbstiden for captioning, og når de menneskeskabte captions er klar, vises de automatisk i din video.

Menneskeskabte captions kan også anmodes om alle videoer i en bestemt Panopto-mappe. Når de er konfigureret, vil alle nye videoer, der føjes til en mappe, automatisk blive captioned. I lighed med anmodninger om captioning for individuelle videoer, kan din administrator vælge og indstille en specifik behandlingstid for captioning til de videoer, der er føjet til den pågældende mappe.

Mulighed 2: Upload manuelt menneskeskabte captioning til din video i editoren

Du kan have en anden tredjeparts captioning partner, som du foretrækker, eller en, som du allerede har en kontrakt med. Eller du kan endda have folk ansat til manuelt at redigere maskingenererede caption for nøjagtighed. I begge tilfælde kan du nemt uploade den menneskeskabte caption fil via Panoptos online videoredigeringsprogram. Panopto understøtter captioning formaterne SRT, ASHX og DXFP.

 

7) Hvor lang tid tager det at generere captions?

Maskingenererede captions kan genereres på en fjerdedel af den tid, det tager at afspille en individuel video. Hvis din organisation vælger at behandle videoer i portioner natten over for at spare netværksbåndbredde i myldretiden, er dine captions muligvis ikke klar før den følgende dag.

Menneskeskabte captions genereres typisk inden for to til fem dage, afhængigt af den ønskede ekspeditionstid og servicemuligheder.

 

8) Hvor nemt er det at tilføje captions til en video i Panopto?

Generering eller import af captions i Panopto kan gøres med blot et par klik med musen.

Tilføjelse af maskingenererede captions:

Du kan tilføje maskingenererede captions inden for få sekunder i Panoptos online videoredigeringsprogram. Du skal blot vælge “Captions” i menuen i venstre side og vælge “Importer automatiske captions” fra rullemenuen som vist her. Når de ASR-genererede captions er udfyldt, kan du enten redigere dem for at sikre, at de er 100 % nøjagtige eller blot klikke på “Udgiv”.

The quickest way to add captions to videos

Redigering af automatisk genererede captions i Panopto:

Editing machine-generated captions in Panopto

 

Og med Panopto er det nemt at automatisere video captioning i stor skala – din administrator aktiverer simpelthen captioning for en bestemt mappe eller for hele dit videobibliotek.

Uploader menneskeskabte captioning fra en anden kilde:

Hvis du bruger en anden tredjeparts captioning tjeneste eller redigerer dine captions internt, kan du uploade en menneskeredigeret caption fil lige så nemt, som du kan anmode om captioning. I dette scenarie klikker du på “Captions” i menuen til venstre, vælger den caption fil, du skal uploade fra din computer, og vælger “Upload Captions.”

9) Kan du ændre stilen og placeringen af ​​captions i Panopto?

Ja. Ud over at gøre det nemmere for videoskabere at tilføje captions, giver Panoptos videoafspiller seerne mulighed for at ændre stilen og placeringen af ​​captioning, så de passer til deres individuelle behov. Du kan lære mere om Panoptos konfigurerbare caption styling på deres supportwebsted.

 

Viducon og Panopto

Vi er Panoptos danske partner. Har du spørgsmål til brugervenlighed, tekniske muligheder, pris eller noget helt fjerde, så står vi gerne til rådighed. Du kan altid tage kontakt til os, hvis du har brug for sparring i relation til læringsteknologier.

 

Dette indlæg er oversat. Indlægget er oprindeligt skrevet af vores partner Panopto på:

Frequently Asked Questions (FAQs) About Video Captioning, Answered