Hvad er en læringsplatform?

En læringsplatform er et websted eller en portal for undervisningsindhold og ressourcer. Det samler alt, hvad studerende og medarbejdere har brug for på ét sted. Der er tre former for læringsplatforme: LDS, LMS og LME.

LDS står for Learning Destination Site. Det er et websted, hvor mange forskellige kursusskabere tilbyder deres undervisningsmateriale. Du kan vælge de emner og undervisere, der lyder tiltalende for dig, og tilmelde dig et individuelt kursus baseret på dine præferencer. 

LMS står for Learning Management System. Det er en software, der bruges internt i en specifik organisation eller institution. LMS kan ligesom LDS tilgås online. Det kan også tilgås som et program, du installerer på din computer eller en app på din mobil. Oprettelsen af kurser er i dette tilfælde i hænderne på professorerne eller enhver anden, der underviser i den pågældende organisation eller institution.

LME står for Learning Management Ecosystem. Det er et system af mennesker, indhold, teknologi, kultur og strategi, der eksisterer både inden for og uden for en organisation. Alle har indflydelse på både den formelle og uformelle læring, der foregår i den pågældende organisation.

Vi forhandler og rådgiver om det LMS, der hedder D2L Brightspace. Hvis du ønsker at vide mere om LMS generelt, kan du besøge siden LMS. Ellers er du også velkommen til at springe direkte til siden om D2L Brightspace.