Hvad er et LMS?

Et Learning Management System (LMS) er en softwarebaseret platform, som bruges til organisering af opgaver og kurser til læringsformål. Både globale virksomheder og uddannelsesinstitutioner benytter et LMS, men på forskellige måder afhængig af organisationens behov og størrelse. Skoler og universiteter bruger et LMS til at organisere fag, undervisningsmateriale samt give studerende feedback på deres opgaver. Større virksomheder har brug for et LMS til at opbevare materiale til onboarding- og træningsformål for medarbejdere.

Hos Viducon forhandler vi det LMS, som efter vores mening er det bedste til anvendelse af undervisning og træning til medarbejdere eller studerende. Med et LMS som D2L Brightspace får du en brugervenlig løsning, der understøtter de behov din virksomhed eller uddannelsesinstitution.

Hvilke elementer består et godt LMS af?

Når man skal finde den bedste læringsteknologi til en organisation, er der flere faktorer, som er vigtige at være opmærksom på. Det gælder naturligvis også med et LMS.

  • Brugeroplevelsen i top: Et LMS skal være brugervenligt uanset hvilken type enhed (computer, mobil eller tablet), man tilgår det fra. Det er vigtigt, så dine medarbejdere eller studerende ikke skal kæmpe med et teknisk system, når deres fokus skal være på at lære.
  • Tilgængeligt for alle alle steder fra: Uanset om man er til undervisning, på arbejde, i toget eller sidder derhjemme skal man kunne tilgå sit LMS både fra sin mobil, tablet og computer.
  • God integration med andre systemer: Det der gør et LMS nemt at bruge er blandt andet, at det arbejder godt sammen med andre IT systemer, som medarbejdere eller studerende bruger til dagligt. Derfor bør du være opmærksom på, om der er nem integration mellem learning management systemet og andre programmer, I anvender i jeres organisation. Et værktøj som fx Google Drive™ skal f.eks. fortsat kunne benyttes, uden at det bliver besværligt eller kræver for meget af den enkelte.
  • Skræddersyet læring: Vi er alle forskellige og har individuelle læringsbehov, og learning management system skal være fleksibelt for at imødekomme den enkelte studerende eller medarbejders behov.

Hvis I har nogle spørgsmål, er I altid velkomne til at tage fat i os, så vi kan hjælpe mht. hvilken LMS, der passer til jeres organisation.

Kontakt os

En god brugeroplevelse

Et godt LMS er mere end blot en online platform til opbevaring af kurser. Det bør understøtte læringsoplevelsen for den enkelte medarbejder eller studerende. Derfor er det vigtigt, at systemet er fleksibelt og kan tilpasses hver enkelte bruger i en organisation, hvad end man er medarbejder, chef, underviser eller studerende. Det kan være en udfordring at finde et learning management system, som er fleksibelt nok til at rumme hver enkelt person i en organisation, men vi står klar til at hjælpe jer med at finde den rette løsning – der er nemlig nogle løsninger, som formår at skræddersy læringsprocessen til den enkelte. Det vigtigste er at sikre en god brugeroplevelse for alle, der skal arbejde med et LMS på daglig basis.

Ønsker I at tage en snak med os, om hvad I har brug for i et LMS?

Brightspace by D2L

Brightspace er et brugervenligt og fleksibelt Learning Management System skabt af D2L, som har fokus på at forbedre læringsoplevelsen for millioner af mennesker på alle stadier af livet, fra de første skoledage til arbejdslivet.

Panopto

Mangler I en videoløsning, som kan integreres i jeres LMS? Vi forhandler også Panopto, som er en videoplatform, der arbejder godt sammen med learning management systemet, Brightspace.

Videoplatform

Mange virksomheder har en videoplatform integreret i deres Learning Management System. Læs mere om hvilke typer af videoplatforme, der findes, og bliv klogere på, om det er noget jeres organisation har brug for.

Interaktiv video

Med en interaktiv videoplatform kan du nemt skabe interaktive videoer. Anvend jeres eksisterende videomateriale og tilføj et interaktivt lag. Få videoerne til at hoppe, spole, klikke, pause, scroll, lav ratings og meget mere.