Interaktiv video

Hvad er en interaktiv videoplatform?

En videoplatform er en softwarebaseret platform, der anvendes til nem deling og distribution af videoer. En interaktiv videoplatform er ligeså, men kan herudover med fordel anvendes til at involvere seeren mere i videoen. Det er en stor fordel, når man arbejder med undervisning af studerende eller med træning og udvikling af medarbejdere.

90 % af al den information din hjerne opfanger er visuel; og visuel information opfanges 60.000 gange hurtigere i vores hjerne end tekst. Netop derfor er video en stor fordel, når man arbejder med skabelse af læringsvideoer. Anvender du derudover også interaktiv video elementer, kan du booste din seertid med 47%.

Overvejer I at arbejde med interaktiv video? Vi rådgiver jer i forhold til mulige løsninger.

Kontakt os

Hvorfor arbejde med interaktive videoer?

Fakta

  • Læringstiden reduceres med omkring 40-60 % sammenlignet med traditionelle undervisningsmetoder.
  • 90 % af seerne kan stadig huske det, der blev vist og fortalt i en interaktiv video. For tekst dette er blot 10 %.
  • Mere end 80 % af al internettrafik er online video. 75 % af alle internetbrugere foretrækker at se en video fremfor at læse en tekst.
  • Ifølge Forrester svarer 1 minuts video til 1.800.000 ord, så forestil dig effekten af interaktive videoer!

Der er mange gode grunde til at arbejde med interaktiv video i planlægningen af jeres undervisning, uddannelse og læring. Hvad end der er tale om undervisning af elever eller træning og uddannelse af medarbejdere er video et element, der efterhånden er umuligt at komme uden om.

Interaktiv video

Interaktiv videosoftware – brugssituation?

Der findes mange forskellige typer software til at lave interaktiv video. Valget af software bør træffes ud fra, hvad det skal anvendes til. Til undervisningsbrug, både indenfor undervisningssektoren og indenfor det private, er det dog vigtigt at vælge en software til arbejde med interaktiv video, der er nem at anvende.

Den ideelle interaktiv video software bør kunne betjenes af både undervisere, trænere og kursus-folk. Hvis softwaren skal anvendes til at redigere videoer i det daglige, er det mest bæredygtigt og skalerbart, at softwaren er intuitiv og dermed kan anvendes og udbredes i organisationen til alle, der skal anvende video og interaktiv video i deres arbejde.

Vi tager gerne en snak med jer og vejleder jer i forhold til de forskellige typer platform til at skabe interaktiv video overlays.

Kontakt os
Vidensdeling
Interaktiv video

Typer af platforme til interaktiv video

Der findes mange forskellige platforme til at lave interaktiv video. Når du vælger en platform, bør du overveje, hvor avanceret, den skal være. Nogle platforme kommer som en software, herunder fx Adobe, der er en avanceret, men også kompleks software.

Andre platforme er mere brugervenlige. Under den kategori hører bl.a. hihaho. Når du redigerer en interaktiv video er det vigtigste at have alle mulighederne let tilgængeligt foran dig, så du slipper for at lede efter forskellige lag, eller at skulle bruge forskellige programmer.

Du bør naturligvis også overveje ‘prisen’, så du køber præcis det, du har brug for. Nogle udbydere tilbyder interaktive videooverlag til en rimelig pris, men har kun meget basale muligheder (så som ’pause’ eller ’spørgsmål’). Andre giver en fuld interaktiv platform.

Hvad er et video overlay?

Et video overlay er et lag man lægger over sin video. Når man taler om interaktiv video er video overlay et lag, som man lægger ovenpå en eksisterende video. Interaktiv video betyder, at seeren kan interagere med videoen. I modsætning til en gens video, der spiller fra A-Å, måske med muligheden for at spole, kan man men et video overlay skabe videoer, som seeren kan navigere rund i.

Ved redigering med et video overlay, har den, der redigerer mulighed for at indsætte elementer så som spørgsmål, highlights, hotspots og meget mere. For seeren vil det opleves som en interaktiv verden, hvor denne kan springe fra én sektion til en anden, svare på spørgsmål, zoome ind og ud og scrolle med videre.

interaktiv video

Panopto

Panopto er en brugervenlig cloud baseret videoplatform (SaaS) og VCMS-løsning, der gør det nemt at optage organisere, distribuere og søge i hele organisationens videodatabase.

Om hihaho

Hihaho er en software til at lave video overlays med med det formål at skabe interaktive videoer. Du kan tilføje mange forskellige interaktionsmuligheder til alle typer vidoer. Det er på tide at lave dine video klikbare, og gør læring til en leg!

Kunder

Overvejer du at købe løsninger gennem os? Læs mere om, hvad kunderne siger om Viducon? Du kan bl.a. høre, hvad Rockwool, Københavns Universitet, CBS Executive, TECHCollege og UCN siger om os.

Prøv hihaho

Vil du prøve en software platform til at skabe interaktive videoer, kan vi tilbyde en gratis prøveperiode på hihaho. Klik på linket for at kontakte os i forhold til at oprette en gratis prøveperiode til jeres organisation.