Hvad er et video CMS?

En videoplatform er en softwarebaseret platform, der anvendes til nem deling og distribution af videoer. Uddannelsesinstitutioner og virksomheder anvender en sådan løsning, også kaldet VCMS (Video Content Management Solution) til sikker hosting af organisationens videoer. En mere avanceret videoplatform tilbyder også funktioner som fx en online recorder, mulighed for at tage noter, indlejre quizzer, automatisk generering af undertekster mv.

Hos Viducon har vi i mange år forhandlet den platform, som efter vores mening er den bedste videoplatform til anvendelse ved undervisning og træning af medarbejdere. Med en videoplatform som Panopto får du en avanceret løsning, der understøtter de behov en moderne uddannelsesinstitution eller virksomhed måtte have i relation til håndtering af videomateriale.

Hvilken type videoplatform bør I vælge?

Der findes mange forskellige typer af videoplatforme. Valget af videoplatform bør træffes ud fra, hvad platformen skal anvendes til. Skal I bruge videoplatformen i jeres marketingmix? Skal platformen blot anvendes til hosting af videoerne? Eller skal I bruge en aktiv videoplatform til deling og optagelse af undervisnings- og træningsvideoer?

Ønsker I at tage en snak med os om forskellige typer videoplatforme?

Kontakt os

Forskellige typer videoplatforme

På sociale medier som YouTube og Facebook, kan man uploade videoer til visning på en kanal. Dette er en hurtig og billig måde at dele videoer med mange mennesker på, men ikke nødvendigvis den sikreste. Til markedsføring findes videoplatforme som fx Brigtcove og TwentyThree. Sådanne platforme er beregnet til markedsføring, og ideelle, hvis formålet med platformen er marketing og leadgenerering.

Søger man derimod en videoplatform, der skal anvendes til kurser og undervisning, bør man se nærmere på en løsning, der passer til netop dette formål. Vi har i mange år haft et partnerskab med Panopto, der udbyder en high-end videoplatform til anvendelse i undervisningssammenhæng. Videoplatformen er en lukket og sikker platform designet til netop kurser, træning og undervisning. En lang række funktioner understøtter pædagogiske læringsaspekter, og der er mulighed for at søge i arkivet, indlejre quizzer, noter, vise flere kameravinklere og meget mere. Efter vores mening er det fortsat den ultimativt bedste løsning på markedet til netop dette formål.

Af andre typer videoplatforme kan nævnes videoplatforme til hosting af videoer for kommercielle tv stationer, herunder JW Player og Kaltura. Videoplatforme som fx Vimeo og Vimeo Plus er videoplatforme, der kan brandes og anvendes til hosting,

Panopto videoplatform

Panopto

Den førende videoplatform for virksomheder og universiteter. Med Panopto kan du gøre det hele med ét værktøj: Optag, rediger, host og distribuer sikkert dine videoer – læs mere om Panopto.

Hihaho

Den nemmeste måde at skabe avancerede interaktive videoer på. Med hihaho har du en platform til interaktivt video overlay – læs mere om hihaho.

D2L Brightspace

En fleksibel og robust læringsplatform i form et Learning Management System. Med Brightspace lærer du i alle stadier af livet – læs mere om Brightspace.

Vevox

En platform til at skabe engagement via online afstemninger. Med Vevox engagerer du dine deltagere gennem ordskyer, quiz og debat – læs mere om Vevox.