Zoom og Panopto har hjulpet studerende og undervisere med at komme nemmere gennem coronapandemien. Her får du, ifølge ledere fra begge virksomheder, grunden til, at uddannelser fortsætter med at udvide den integrerede brug af disse apps.

Større uddannelser bruger en integreret teknologisk tilgang

Zoom og Panopto har for nyligt delt med ZDNet, hvordan University of Notre Dame bruger de to platforme sammen. Universitetet har omkring 13.000 studerende og næsten 1.500 fakultetsmedlemmer. Notre Dame har primært brugt Zoom til videokonferencer og Panopto til at optage planlagte undervisningssessioner. I efteråret 2020 integrerer universitetet de to platforme og udvider deres anvendelse på campus. Her opgraderer Notre Dame også 150 undervisningslokaler til “forbundne læringsrum” ved at tilføje kameraer, mikrofoner og lydudstyr.

“I tilfældet med Notre Dame har de sat integrationen op sådan, at optagelserne fra Zoom linker direkte til Panopto,” siger Mike Rich, Panoptos vicepræsident for strategiske alliancer og forretningsudvikling. Han fortsætter: ”Efter at have integreret Zoom og Panopto, har de fået et problemfrit opbevaringssted, der er i stand til at fange alt, hvad der finder sted virtuelt og alle de ting, der finder sted fysisk. Det har virkelig ændret deres operationer og læringsoplevelsen for de studerende.”

Johann Zimmern, Zooms globale marketingleder for uddannelse, tilføjer: “Det, vi nu ser, er universiteter, der forbereder sig på en fremtid, som skal give en fleksibel læringsmodalitet til studerende, der efterspørger det.” Zimmern nævner også, at andre store uddannelser – Duke, Stanford, Northwestern og Princeton, for eksempel – også bruger Zoom- og Panopto-integrationen til at supplere læring, som foregår fysisk.

 

Hvordan fungerer det for undervisere?

Rich siger, at Panoptos erfaring med videregående uddannelse giver virksomheden indsigt i forventninger og behov til undervisningslokalet. Når undervisere er klar til at lære fra sig, “vil de helst undlade at skulle forholde sig til teknologien,” siger Rich. Med Panopto-systemet behøver undervisere ikke at huske at gøre meget i forhold til at klikke på knapper eller justere indstillinger. Hvis systemet er klar til at optage en undervisningssession, er der grønt lys bagerst i lokalet. “Så vi har vidst, at Zoom-integrationen også har skulle være så enkel,” siger Rich.

“Vi har ønsket, at alle [i Notre Dame] skulle have den samme oplevelse til optagelse, de samme forventninger til kontrolsystemet og den samme afspilningsoplevelse,” siger Charles Barbour, uddannelsesteknolog i Notre Dame og Panopto-administrator, i en historie udgivet af Zoom. “Selv de mest teknofobe instruktører har været i stand til at nå det punkt, hvor de deler alle deres optagede sessioner med deres studerende uden mange problemer,” siger Barbour. Han uddyber: ”Med det integrerede system behøver en underviser ikke at gøre andet end at undervise. De logger ind på deres hold, de klikker på optag-knappen. Og i nogle tilfælde kan Zoom sættes op til at optage automatisk, så de ikke engang skal klikke på knappen. Det dukker bare op i Panopto bagefter.”

Rich siger, at pandemiens forstyrrende karakter har accelereret interessen for og adoptionen af ​​nye teknologiske værktøjer: “Hvad der typisk ville ske, hvis der var mere tid involveret, er, at uddannelser samler et udvalg af undervisere for at afprøve en ny teknologisk platform. Uddannelserne vil derved få feedback på platformen og derefter beslutte, hvordan de vil skalere det op til organisation. Og i nogle tilfælde sker det stadig med ny teknologi,” siger Rich. Han uddyber: “Pandemien har bare fremskyndet den proces. Så i nogle tilfælde har udvalgene kun været i gang i få dage, en uge eller to, før den nye teknologi er blevet rullet ud til det fulde fakultet.”

 

Fokus på metadata

Udviklere bruger kunstig intelligens til at forbedre Panoptos funktionssæt. “Vi ser nu AI være i stand til at udtrække information fra disse optagelser i stor skala,” siger Rich. “For eksempel,” fortsætter han, “har vi en funktion kaldet smarte kapitler, der automatisk vil indeksere hvert slide, der blev vist under forelæsningen eller under en præsentation i et forretningsscenarie. Når du ser en Panopto-optagelse, ser du ikke blot en videoafspiller, ligesom du måske ser på YouTube, men du ser faktisk thumbnails af øjeblikke, der har fundet sted under undervisningssessionen.”

Den funktion, siger Rich, giver brugerne mulighed for at finde de nøjagtige oplysninger, de leder efter. AI har kraften og potentialet til at udtrække information fra billeder, opfange, oversætte og transskribere tale og hjælpe folk med lettere at identificere specifikke datapunkter og information inden for en stor mængde data – et semesters værdi af college-forelæsninger, videoer og billeder. ”I fremtiden vil opdagelsesprocessen for Panopto blive endnu nemmere og mere automatiseret, da det vil blive nemmere at udtrække metadata fra optagelserne,” siger Rich.

 

Andre sektorer end uddannelse

Teknologierne bag Panopto og dets evne til at stabilisere med Zoom har potentiel værdi for andre sektorer, såsom grundskoleuddannelse, finansielle tjenester, sundhedspleje og produktudvikling. Integration – med mulighed for at søge efter ethvert indhold optaget i skyen – kan også forbedre tilgængeligheden. For eksempel, hvis en studerende har svært ved at følge med i en fysisk forelæsning eller på video, kan systemet generere billedtekster og transskriptioner. Og alt er organiseret, indekseret og søgbart.

Rich siger, at Panopto er SOC 2 Type 2-kompatibel. Det er en industristandard for beskyttelse af data. Af hensyn til privatlivets fred registreres læge-patient-interaktioner typisk ikke. “Men det, vi ser, er, at sundhedsuddannelser flyttes ind i systemer som Panopto,” siger Rich. “Så når vi tænker på en sygeplejerske, der lærer en ny procedure, eller lærer et nyt værktøj, som de skal bruge på hospitalsmiljøet, vil de ofte gennemføre den træning ved hjælp af videoer, der er i værktøjer som Panopto. Jeg tror, ​​du kan forestille dig en verden om 10, 20 år fra nu, hvor du kan gå tilbage og gense, hvad lægen fortalte dig til dine plejeinstruktioner,” fortsætter Rich. Han siger, at et værktøj som dette vil være værdifuldt for ældre mennesker, der har hjemmeplejere eller SOSU-assistenter. “Men der er mange hensyn til privatlivets fred ved at gå den vej, så det vil nok tage et stykke tid at nå dertil,” siger Rich.

Zimmern siger, at han forventer, at vores kollektive erfaring med virtuelle miljøer vil vokse. “Jeg tror, ​​at universiteter og skoler var nogle af de sidste, når det kom til teknologitransformation. Virksomheder havde gjort det for længe siden, og universiteterne var tilbageholdende, og der var mange bekymringer om sikkerhed og privatliv.”

   

Hvordan kan Zoom og Panopto sammen gavne de studerende?

Zimmern og Rich siger, at udvidelse af virtuel læring i videregående uddannelser styrker de studerende. “Der er en meget enkel måde, hvorpå jeg kan lide at beskrive den magi, der sker, når disse systemer sættes sammen. Det er når, at en studerende deltager i deres undervisning fysisk eller bruger Zoom, og de bruger Panopto aftenen før deres sidste eksamen,” siger Rich. “Og hvad jeg mener med det,” fortsætter han, “er, at for første gang i uddannelseshistorien kan en studerende aftenen før deres eksamen sætte sig ned foran deres computer og søge på ethvert koncept, som de ønsker at studere, og gense hvert øjeblik fra semesteret, hvor en underviser talte om det bestemte koncept.” Han forestiller sig, at den studerende indtaster et søgeord og gennemser optagne forelæsninger lige så let, som de kunne søge i et skriftligt dokument. “Det er virkelig transformerende, når det kommer til læringsoplevelsen og produktiviteten hos disse studerende i sidste ende af deres læringsrejse,” siger Rich.

Betyder denne teknologi potentielt døden af ​​en velkendt overgangsrite på universitetet – traske til en undervisning kl. 8 i en forelæsningssal fyldt med andre søvnige eller stressede studerende? Zimmern siger, at oplevelsen kan blive et levn fra fortiden. I stedet for at betale titusindvis af dollars i årlig undervisning forventer de studerende, at uddannelserne vil tilbyde uddannelsesmæssige oplevelser, der stemmer bedre overens med deres læringsstile og behov. På en måde, siger Zimmern, er studerende kunder. “Jeg tror, ​​vi kommer til at se mere af dette forsøg for universiteter på at præsentere sig selv, da vi er fleksible, og vi ønsker at imødekomme dine behov som studerende for at forbruge indholdet,” siger han.

Zimmern bemærker, at universiteter også står over for en mulig tilmeldingsklippe om mindre end fem år. En kilde siger, at regionale uddannelser, der tildeler bachelorgrader, kan miste mere end 15 % af deres studerende mellem 2025 og 2029 på grund af faldende fødselstal. Med den udfordring i horisonten, “jeg tror, ​​vi kommer til at se mere af dette forsøg fra universiteter på at præsentere sig selv som, ‘vi er fleksible, og vi ønsker at imødekomme dine behov som studerende’,” siger Zimmern afsluttende.

 

Zoom og Panopto

Zoom er ideel til synkrone realtidsoplevelser. Panopto er optimeret til asynkrone oplevelser. Du kan med andre ord få adgang til indhold i Panopto efter din egen tidsplan. Først giver Zoom undervisere og studerende mulighed for at have live, realtid engagement. Dernæst bliver oplevelserne så gemt i Panopto. Her har brugerne mulighed for at tilføje yderligere medier, såsom quizzer eller billedtekster. Panopto giver dig også mulighed for at dele optagelser med godkendte brugere uden at oprette adgangskoder. Og den deler automatisk optagelser til learning management systemer (LMS) og content management systemer (CMS).

Artiklen er oversat. Den er oprindeligt skrevet af Nate Delesline III på: Schools see value in connected learning spaces with Zoom and Panopto

Billedkredit:

Øverste foto af Barbara Johnston/University of Notre Dame og nederste to fotos af Matt Cashore/University of Notre Dame.

 

Viducon og Panopto

Vi er Panoptos danske partner. Har du spørgsmål til brugervenlighed, tekniske muligheder, pris eller noget helt fjerde, står vi gerne til rådighed. Du kan altid booke en demo eller kontakt til os, hvis du har brug for sparring i relation til læringsteknologier.

Flere Panopto ressourcer

Du kan få overblik på siden Panopto ressourcer. Alternativt kan du gå direkte til din foretrukne kategori:

Blog og nyheder – Cases – Webinarer – E-bøger og white papers