Mark Schneider deler sine tanker om NAIT’s processen for indholdsmigrering fra Moodle til Brightspace.

Mark Schneider er direktør for læringsteknologi og tidligere underviser i matematik på Northern Alberta Institute of Technology (NAIT), en polyteknisk læreanstalt i det vestlige Canada. I 2023 valgte NAIT D2L Brightspace til at erstatte Moodle som deres nye learning management system (LMS). I den anden af en serie i fire dele om overgangen fra Moodle til Brightspace går Mark i dybden med migrationsprocessen og fortæller, hvordan det var at flytte indhold fra et learning management-system til et andet.
Har du allerede læst del to – migrationsprocessen? Herunder kan du trykke dig videre til de andre dele i programserien:
Del 2 – Migrationsprocessen
Kursusmigration er en stor frygt, når man skifter LMS
Det var min største kilde til bekymring. Da jeg fik adgang til D2L Brightspace, var det første, jeg gjorde, selv at migrere 50 kurser ved hjælp af eksportørværktøjet. Derefter lavede jeg en sammenligning mellem skærm A og skærm B, hvor jeg så på indholdet i vores tidligere LMS og derefter på, hvordan det blev eksporteret. Jeg ville vide, hvor vellykket migreringen kunne være.
Det var fænomenalt godt. Jeg husker, at jeg tænkte: »Det er meget bedre, end jeg havde forventet, og det var kun med out-of-the-box-funktionalitet.« Da jeg så funktionaliteten i Brightspace, var det tydeligt, at vi var bagud i forhold til vores tidligere LMS. Den oplevelse var med til at lette min første bekymring og hjalp os med at sætte kursen for det næste skridt.
”Da jeg så funktionaliteten i Brightspace, var det tydeligt, at vi var bagud i forhold til vores tidligere LMS.
Mark SchneiderDirector of Learning Technology, NAIT
Vores instruktører har forskellige begrænsninger i arbejdsbyrden
Vi troede ikke, at det ville være muligt at tilpasse vores migrationsproces til alle på den tid, vi havde til rådighed.
Vi tog en »riv plasteret af«-tilgang. Vi fortalte fakultetet, at vi ville flytte alle kurserne automatisk og skabe en enkel proces, så de kunne vende tilbage og migrere alt det indhold, der ikke kom igennem den automatiserede session.
Det ville ikke stille nogen dårligere, fordi de kunne ændre tingene senere. Men vi havde brug for at få indholdet ind i systemet hurtigt. Vi ville undgå en manuel proces, hvor kurserne blev flyttet gradvist.
Oprettelse af vores crosswalk-dokument
I vores migrationsproces tog vi udgangspunkt i de oplysninger, vi fandt online fra Carlton University, og oprettede et crosswalk-dokument.
Crosswalk-dokumentet er i bund og grund en sammenligning mellem kolonne A og kolonne B. I kolonne A beskrev vi den nuværende LMS-funktionalitet (Moodle). I kolonne B fortalte vi, hvordan underviserne kunne kopiere den i det nye LMS (Brightspace).
Underviserne var glade for at se, at de fleste af de funktioner, de havde vænnet sig til i Moodle, kunne genbruges i Brightspace. De var også glade for, at meget af det indhold, de havde skabt i Moodle, så ud til nemt at kunne overføres til Brightspace.
Omkring en uge efter at have delt dette dokument startede vi en automatisk migrering af det, vores institut kalder master-kursussider. Det er vores standard- eller skabelon-kursussider, som bruges i alle kurser på tværs af vores institution. Vi udviklede en proces fra vores nuværende LMS, som i bund og grund betjener SFTP-behandlingen i Brightspace for at behandle en kø automatisk. Vi anslår, at mellem 4.000 og 5.000 master-kursussider vil blive migreret.
”Underviserne var ret imponerede over, hvordan migreringen gik, og hvor modtagelig Brightspace var for at få Moodle-indhold importeret til den.
Mark SchneiderDirector of Learning Technology, NAIT
Vi brugte Bulk Course Exporter til pilotkurserne
Jeg har tidligere fortalt om vores pilotprogram, før vi gik i gang med en fuldskalalancering. Den feedback, vi fik fra migreringen af pilotkurserne, var overvældende positiv og hjalp os med at planlægge den fulde migrering.
Lærerne fortalte, at deres kurser havde brug for yderligere justeringer efter migreringen. Nogle af rettelserne tog et par minutter, mens andre tog flere timer. Men selvom der var nogle tilfælde, hvor ændringerne tog flere timer, var underviserne ret imponerede over, hvordan migreringen gik, og hvor modtagelig Brightspace var for at få Moodle-indhold importeret til det.
Vores migration sker i to faser
Første fase fokuserer på at få data og indhold ind i systemet. I fase to finpudser vi indholdet, så det bliver præcis, som undervisere og læringsdesignere ønsker det for at sikre de studerendes succes.
I øjeblikket er vi stadig i første fase. Vores IT-team har udviklet en proces fra vores nuværende LMS til at downloade sikkerhedskopier af Moodle-kurser og lægge dem ind i SFTP-mappen, og samtidig udløser de en CSV-fil for at sikre, at der er sporing af de sider, de støder på.
Fase to vil være en anden model afhængigt af de forskellige dele af vores forretning. Nogle få kurser vil blive bragt fejlfrit ind i Brightspace i første fase. Men andre vil kræve lidt læringsdesign for at sikre en mere effektiv levering. Derudover kan vi se, at noget af fagekspertens indhold ikke er blevet overført til Brightspace særlig effektivt, og at det muligvis skal genskabes eller genforfattes.
Hvordan vi bevarer historiske data
Der er visse standarder, som vi skal overholde for at bevare vores LMS-data og -indhold, så vi kan hente arkivoplysninger. Vi ser på nogle tredjepartsmuligheder for at replikere vores nuværende LMS-miljø, så folk kan gå ind og specifikt udtrække de oplysninger, de leder efter.
Vi er stadig i en undersøgelsesfase, men i sidste ende vil vi gerne sikre, at der er langvarig arkivadgang til vores nuværende LMS i den periode, der er defineret af de styrende organer, der kræver det.
Brug af D2L-tjenester
Som en del af vores implementering købte vi en D2L-kursusrevisionspakke.
Det indebærer, at vi vælger et lille antal kurser, som vores læringsdesignteam har haft mulighed for at dykke ned i, og som vi føler er vores guldstandard. Vi deler disse med D2L; deres læringsdesignteam vil granske og forbedre dem yderligere.
Håbet er, at fakultetet vil kunne se resultaterne af kursusrevisionen og stræbe efter at opbygge et kursus, der lever op til disse forventninger.
Vores teams kender deres fagområder usædvanligt godt, og de underviser usædvanligt godt. Vi bruger meget tid på at sikre, at vores undervisere er velforberedte i undervisningslokalet gennem nogle af vores uddannelsesinitiativer. Alligevel er det de andre komponenter som tilgængelighed og læringsdesign, som vi ønsker at være mere bevidste om. Jeg tror, at D2L’s kursusrevisionsproces vil være en stor hjælp i den forbindelse.
Herunder kan du trykke dig videre til de andre dele i programserien:
Dette indlæg er oversat. Indlægget er oprindeligt skrevet af vores partner D2L på: Navigating the Switch From Moodle to D2L Brightspace: Part Two
Viducon og D2L
Vi er D2L’s danske partner. Har du spørgsmål til brugervenlighed, tekniske muligheder, pris eller noget helt fjerde, står vi gerne til rådighed. Du kan altid booke en demo eller tage kontakt til os, hvis du har brug for sparring i relation til læringsteknologier.
Flere D2L Brightspace ressourcer
Du kan få overblik på siden D2L Brightspace ressourcer. Alternativt kan du gå direkte til din foretrukne kategori:
Blog og nyheder – Cases – Webinarer og podcasts – E-bøger og white papers