Pressemeddelse: 4. maj, 2021 – Panopto, det førende videoplatform til undervisning og vidensdeling, og Panoptos partner Viducon, Danmarks førende specialist i videoløsninger, har i dag annonceret, at de skal live streame Niels Bohr Institutets kommende event om NASA’s mission til Mars med robotbilen Perseverance Rover.

Det forventes, at omkring 5.000 inviterede studerende vil se live streamingen, der broadcastes direkte fra Tycho Brahe Planetarium i København. Tilskuerne får mulighed for at lytte til forskere og teknikere, der er involveret i missionen. Niels Bohr Institutetet har designet og produceret et af instrumenterne på Perseverance og bidraget til to andre. Det kalibreringstarget, der sikrer at Perseverance kan tolke de billeder, der sendes tilbage til jorden, er blevet til i samarbejde mellem instituttet og flere forskellige virksomheder.

Denne højprofilerede event finder sted d. 11. maj ved anvendelse af Panoptos live streaming-platform. Baseret på moderne streaming-arkitektur kan Panopto på sikker vis levere video i høj kvalitet til alle typer enheder. Foredragsholderne vil kunne dele indhold fra flere kameraer eller computere og inkludere slides i samme vindue. Der bliver forhåbentlig også vist helt friske billeder fra Mars i præsentationen.

“Vi er meget begejstrede og stolte over, at kunne støtte op om et så specielt event”, siger Panoptos Managing Director Tom Davy. “Panoptos skalerbare videoplatform er den ideelle løsning til at nå live ud til de studerende. Vi håber, det kan være med til at inspirere de studerende til at være med til at bygge videre på Danmarks fremtidige bidrag til udforskning af rummet.”

”Det er en fantastisk kilde til national stolthed, at Danmark spiller en nøglerolle i en så vigtig mission,” siger Yaron Schwartz, CEO, Viducon. “Og det er glædeligt, at Viducon kan spille en rolle i forhold til at formidle denne viden.”

”Vi er meget glade for, at vi har mulighed for at gøre denne event tilgængelig for så mange potentielle studerende. Vi håber, at denne live streaming vil synliggøre de muligheder, der er for – som fysikstuderende – at deltage i den spændende forskning, der udføres på Niels Bohr Institutet,” siger Morten Bo Madsen, Lektor i Astrofysik og Planetforskning.

Om Niels Bohr Institutet repræsenterer fysik på Københavns Universitet. På instituttet forsker og undervises inden for et bredt spektrum af fysikkens områder. Instituttet blev indviet 3. marts 1921 af professor Niels Bohr. Der er tilknyttet 430 forskere, 70 administrativt og teknisk personale, 100 ph.d. studerende og 400 studerende. European Physical Society har erklæret Niels Bohr Institutet for Historisk Sted med stor international betydning for udviklingen inden for fysik og forskning.