I tiden inden Youtube, var det yderst besværligt at dele videoer online. Man skulle først finde ud af en måde at importere videofilen fra kameraet til computeren, derefter skulle man uploade filen til sit eget website, FTP site eller et andet netværk og til sidst skulle man sørge for, at videoen kunne ses af andre. Og det var bare de ting, som man selv skulle gøre.

Dengang var videoløsninger med online afspilning fuldkommen uhørt. Man kunne ikke bare klikke play, derimod skulle man downloade videofilen på et lille 6MBPS modem.

Youtube revolutionerede markedet for online videodeling og håndtering. Men siden Youtube blev lanceret er der kommet mange nye videoløsninger, der tilbyder hver deres vifte af muligheder. Nu kan forbrugerne vælge deres videoløsning, baseret ud fra deres brugerscenarie og behov. Youtube er ikke en sikker platform til at dele interne informationer om sin virksomhed. Alle videoer man uploader til Youtube, overgiver man sine ejerrettigheder til den video, til Youtube. Det betyder, at Youtube kan kopiere, distribuere og gøre hvad de vil, med de videoer, du uploader.

Iblandt listen af de Top 10 bedste videoløsninger, ud fra analytiske rapporter, brugeranmeldelser og platformene dem selv, ligger Panopto på en 2. plads, blot bag Youtube.

Panopto er lavet til at understøtte virksomheders- og uddannelsesinstitutioners behov for sikker deling af videoer, både til intern og til ekstern brug. Panopto tilbyder mange muligheder, der er skræddersyet til at gøre brug af video i hverdagen, til en nem digital løsning til mange virksomheders- og institutioners problemstillinger. Nogle af Panoptos mange features er f.eks. Live streaming, automatisk stemmeindeksering og nem integration med mange nuværende it-systemer.

Det kan ikke betale sig at bestille en videoløsning, der springer budgettet, fordi man betaler for den data, man bruger, og mængden af uploadet videoindhold naturligt stiger. Med Panoptos prismodel betaler man per organisation, hvilket betyder, at man først betaler ekstra, når en næsten uopnåelig grænse af lagring er nået. Det giver mere overskuelighed for virksomheder og uddannelsesinstitutioner at budgettere mere præcist.

Læs mere om, hvad en videoløsning helt præcist er, og forskellen mellem de top 10 bedste videoløsninger der er på markedet.