Panopto til byggeri og industri

Byggeri

Byggebranchen kan med fordel anvende video til oplæring af nye medarbejdere. Video har en detaljeringsgrad, som man ikke kan vise på skrift eller i en PowerPoint. I forhold til elementer som sikkerhed, driftssikkerhed, præcision og detaljer er video et meget stærkt redskab, der med fordel kan anvendes til oplæring i maskinel, sikkerhedstræning og certificering.

Vores kunder, der tæller bl.a. Rockwool, anvender eksempelvis video med flere kameravinkler til at oplære medarbejdere i udlandet i betjening og vedligehold af maskiner. Der kan også være tale om, hvordan man samler specifikke komponenter, betjener værktøj, opsætter containere korrekt med videre.

Eget set-up eller assisteret optagelse

Man kan med fordel lave en permanent AV installation, hvor kameraer og mikrofoner sidder som fast installation i et lokale; og optage med en videoplatform som eksempelvis Panopto. Vi kan hjælpe jer med at sætte et permanent mødelokale eller en fabrikshal op til formålet. Ved mere komplicerede set-ups, fx ved 5 input, assisterer vi også virksomheder med optagelserne, og har udstyret, så vi kan sikre jer en professionel optagelse, hvor både lys, lyd og billede spiller sammen. Hvis jeres organisation i forvejen har high-end en videoløsning som Panopto, kan vi med fordel anvende den, da en sådan platform kan vise 5 forskellige input i ét og samme view.

Videoløsninger

Med intelligente videoløsninger kan medarbejdere og trænere nemt lave skærm- og videooptagelser, redigere og distribuere indhold til medarbejdertræning og onboarding. Alle videoer gemmes sikkert i virksomhedens videobibliotek.

Onboarding

Onboarding af nye medarbejdere er en ressource- og tidskrævende. Ved at benytte video kan processen effektiviseres. Dette sparer penge, men endnu vigtigere er – nye medarbejdere bliver hurtigere og oplært og uddannet.

Medarbejdertræning

Medarbejdertræning og uddannelse er væsentlig for at dygtiggøre nuværende og nye medarbejdere. Optagelse af virksomhedens interne viden er et værdifuldt redskab, der kan bidrage til at effektivisere uddannelse og oplæring af medarbejderne.

Corporate videobibliotek

Med et sikkert corporate videobibliotek kan jeres organisation opbevare intern viden internt. Alle kan uploade og dele deres videoer, med en eller flere medarbejdere, med henblik på at optimere intern vidensdeling.

Sikkert arbejdsmiljø – interaktiv træning

Opdag nye måder at undervise medarbejderne i sikkerhed på byggepladser med video. Med en videoplatform som Hihaho bliver det pludselig nemt og intuitivt at lave interaktive video selv. Man kan let anvende allerede eksisterende videooptagelser, eller man kan optage ny let og hurtigt med mobiltelefonen.

Indsæt spørgsmål, quizzer, ‘hop til’, ‘spring over’, information/tekst, zoom, scroll, hightight! Ved at gøre undervisning i sikkert arbejdsmiljø interessant og interaktivt, har man som arbejdsgiver mulighed for at skabe mere engagement og nærhed. Den yngre generation beskæftiger sig til dagligt med video og interaktive medier, så ved at benytte moderne videometoder, kan man nå frem med vigtige budskaber til denne målgruppe.

Fra regneark til synlig illustration

Succes indenfor byggeri afhænger naturligvis af kompetencer, ekspertise og erfaring – lige så meget som af fakta og data. En videoløsning kan hjælpe virksomheder i byggeriet på en måde som regneark, tekst og grafiske illustrationer ikke kan, fordi disse kan give en objektiv visning af det faktuelle. Videoer kan synliggøre muligheder og tilbyder en visuel måde at engagere medarbejderne på.

 

Certificering og compliance

Certificering og compliance kan meget illustrativt demonstreres via video. I brancher, hvor sikkerhed er altafgørende, kan man også med fordel anvende video til træning og undervisning, fordi det viser en helt anden detaljeringsgrad end skrevne dokumenter og PowerPoints. I sådanne tilfælde kan en videoløsning som Panopto være et rigtig godt værktøj, fordi der her er mulighed for at vise op til 5 kameravinkler på én gang. Det giver en detaljegrad for jeres kommunikation og dokumentation, der er helt unik.

Se et eksempel til venstre fra Conseil Offshore, hvor en medarbejder gennemfører træning i anvendelse af borerør. Bemærk, hvordan man i ét og samme view ser den fysiske demonstration, slides og oplægsholder.

Panopto er et brugervenligt redskab, som vi anvender til optagelse af træning. På den måde får vi hos Rockwool ’return on investment’ og det maksimale ud af vores træningsbudgetter.

Mogens Heine Larsen, Department Manager, Group Technology, Rockwool

Rockwool og Panopto