Onboarding

Onboarding

Ved at anvende video til onboarding, kan processen gøres mere effektiv og målrettet. Lav videoer som nye medarbejderne kan se på forhånd. På den måde kan I bruge tiden i undervisningslokalet på at opklare tvivl, stille spørgsmål og skabe dialog. I kan også lave specifikke videoer tilpasset de forskellige forretningsenheder, så fx Indkøbsafdelingen laver små introduktionsvideoer til anvendelse af SAP, eller Marketingafdelingen laver en video, der introducerer virksomhedens Brand Guidelines.

Skab et bibliotek med videoer til onboarding af medarbejdere bestående af tutorials og best practices.

Lav videoer der:

  • Introducerer jeres virksomhedskultur
  • Viser præsentationer fra de forskellige afdelinger
  • Introduktion til nye systemer
  • Skærmoptagelser
  • Introduktioner fra ledelsen

Medarbejderne kan se eller gense videoerne for at få opklaret konkrete spørgsmål som en form for “selvhjælp”, hvorved de under oplæringen ikke behøver forstyrre andre med de mange spørgsmål.

Videoplatformen Panopto er for større virksomheder den ideelle løsning når det kommer til onbording. Til mindre virksomheder kan en løsning som Swivl være ideel.

Onboarding

Brug video til onboarding

I videoen fra MaxRank sætter deres HR Director nye medarbejdere ind i emner som pension, forsikring, lønsystemer, bonussystem, orlov mv.

Fordelen er, at medarbejderen kan se videoen, når han eller hun ønsker det. Har virksomheden en søgbar VCMS-løsning, kan man nemt finde den information, man søger. Det gør processen meget fleksibel – og viden bliver let tilgængelig.

Optag – upload – søg i hele videoarkivet på det talte og skrevne ord med en løsning som Panopto.

Optimer onboarding budgettet

Søgbare og on-demand videoer kan reducere omkostninger forbundet med onboarding af medarbejdere, fordi hver enkelt medarbejder hurtigere kommer ind i tingene, hvis denne har set relevant information på forhånd. Derved kan man i selve onboarding-forløbet fokusere på det sociale, at lære kollegaerne og kende og på opklarende spørgsmål. På den måde kommer medarbejderen hurtigere i spil og i gang med relevante opgaver.

Ved brug af video til onboarding kan man også frigive ressourcer, fordi nye medarbejdere ikke behøver forstyrre deres kollegaer i tilfælde af grundlæggende “how to”-spørgsmål.

Anvendelse af videobaseret træning som supplement til den obligatoriske oplæring, giver besparelser på 50-70 % årligt. Læring via video forøger virksomhedens effektivitet og bundlinje.

Onboarding
Onboarding

Giv nye medarbejdere succes med internt videobibliotek

Forestil dig at jeres medarbejdere nemt selv kan søge og finde den viden, de søger! Det kan de via et sikkert og lukket corporate videobibliotek. Ikke alene er det med til at effektivisere onboarding-processen, men det er også en metode til at højne generel intern vidensdeling i organisationen.

Med Panopto kan du oprette, og løbende tilpasse, en mappe i jeres videobibliotek til nyansatte. Det kan indeholde træningsvideoer, tutorials, best practices, skærmoptagelser og “how to guides”. Nye medarbejdere er dermed godt stillet i forhold til nemt og hurtigt at søge præcis den information, de søger.