Effektiv onboarding af medarbejdere

Onboarding af medarbejdere eller oplæring af nye partnere, distributører mm. kan effektivisere og højne jeres uddannelsesprocesser. Med en brugervenlig videoløsning, kan I som virksomhed let optage og dele introduktions og “how to”-videoer med relevante stakeholders. Det kan være en fordel i de tilfælde, hvor det ikke er muligt fysisk at være på samme sted og tid. En video kan også i højere grad  skabe kontakt og nærvær sammenlignet med et tekstdokument. Dermed kan man som virksomhed skabe levende demonstrationsvideoer og introduktionsvideoer til produkter og udstyr. Da videoen samtidig kan ses igen og igen, minimerer I risikoen for, at budskaber går tabt.

Find den rette videoløsning

Videoplatformen Panopto, eller en kamerarobot i kombination med en videoplatform som Swivl, er gode løsninger til online medarbejdertræning og instruktionsvideoer med best practices. Valg af den rette løsning afhænger af brugssituationen og virksomhedens størrelse.

I kombination med virksomhedens LMS (Learning Management System), kan I skabe et centralt bibliotek med oplærings- og træningsvideoer som partnere, distributører og medarbejder kan se og gense.

Onboarding af medarbejdere

Flere views og kameravinkler

Til undervisning af teknisk karakter, hvor flere elementer skal spille sammen på én gang, er det en fordel at filme med flere kameravinkler. Det giver mulighed for at se lige netop det “view” man har behov for, for at forstå hvordan man f.eks. betjener en maskine. Video kan derved være et hjælpsomt redskab til onboarding af medarbejdere eller online medarbejdertræning.

Videoen til venstre er en undervisning i praktisk udførelse af en ekkokardiografi-undersøgelse af en hjertepatient. Underviseren har flere kameravinker på udstyret, samtidig med han selv bliver filmet, og PowerPoint-præsentationen også er sat ind.

Ved komplekse set-ups har vi mulighed for at assistere med det tekniske, du kan se mere under services.

Se her, hvordan du kan skifte mellem 4 forskellige kameravinkler og se PowerPoint slides

Flipped laboratory - oplær i detaljer

Ved indstilling og anvendelse af f.eks. laboratorium-udstyr, kan man med fordele anvende en videoplatform, der tillader, at man viser detaljerne tæt på.

Nemmere onboarding af medarbejdere

I eksemplet her demonstrerer en professor, hvordan man anvender et Leica Microskop. Via forskellige kameravinkler kan han vise præcis de detaljer, han ønsker. Det gør videoen flerdimensionel, mere interaktiv og meget mere illustrativ. Med en video som denne bliver onboarding af medarbejdere eller medarbejdertræning en lettere og mere interessant proces end f.eks. at skulle læse om detaljerne på tekst.

For at få den fulde oplevelse af denne interaktive video, se videoen i Panoptos viewer.

Sikkerhed og compliance træning

I high risk og videnstunge brancher kan man med fordel bruge en videoløsning. Video kan bruges til online medarbejdertræning, onboarding af medarbejdere, oplæring og optagelser af certificering til dokumentation og sikring af compliance.

Detaljerne er ofte afgørende, og kan demonstreres, og genses igen og igen, med en high-end videoløsning. For at få den fulde oplevelse – se videoen om Conseil Offshore Ltd.i Panoptos viewer.