A college lecture hall.

Video - en del af online undervisning

Digitale værktøjer benyttes til online undervisning på universiteter og andre uddannelsesinstitutioner. Derudover bruges LMS-systemer som Moodle, Canvas eller en anden platform til deling af viden, opgaver og pensum. Flere undervisere flytter også undervisningen online, men der er stadig et uforløst potentiale, når det kommer til videoløsninger. 

Online undervisning hjælper studerende

Der er mange fordele ved online undervisning – både for undervisere og de studerende. Når de studerende ikke har mulighed for fysisk at møde op i en forelæsningssal eller et undervisningslokale giver lecture capture mulighed for at optage undervisningen. Undervisning, der er optaget og efterfølgende tilgængeligt for studerende mindsker risikoen for, at de studerende kommer bagud i et fag. Dertil kommer, at et søgbart videobibliotek gør det langt mere effektivt at læse op til eksamen. Tanken med blended learning eller flipped classroom med video er, at de studerende ser en video forud for undervisningen. Det betyder, at man i den fysiske undervisning kan springe over f.eks. basis-viden, grundlæggende teorier osv., og gå direkte til mere involverende undervisning.

Vi forhandler Panopto, som er en brugervenlig high-end videoplatform. Derved kan vi tilbyde en digital videoplatform, der er nem at anvende i den daglige eller online undervisning. Uanset om du ønsker lecture capture eller flipped classroom kan Panopto bruges. Panopto har mange forskellige funktioner, heriblandt søgning på skrift at tale i hele videobiblioteket, fuld indeksering, digital notetagning og mulighed for indlejring af quizzer.

Panopto

Panopto kan an bruges til at optage forelæsninger, hvilket gør det muligt for de studerende at se lektionen igen, hvis de har behov for det eller var forhindrede i at være fysisk til stede.

Optagelser

Vi kommer gerne ud og hjælper med live streaming og optagelse af events, konferencer, seminarer på jeres uddannelsesinstitution.

Hihaho

Hihaho er en videoplatform, der kan gøre videoer interaktive. Det er nemt redigere det videomateriale, som man allerede har, og skaber en bedre og sjovere oplevelse for seeren. Gør online undervisning sjovere med hihaho!

Intelligent udstyr

Læs mere om, hvilket intelligent udstyr vi anbefaler til uddannelsessektoren. Vi forhandler produkter som Swivl, Pixem, Pixio, MXL, Boya og meget mere. Vi forhandler produkterne i vores Eshop.

Lecture capture – en hjælp til studerende

Lecture capture er, når undervisningen filmes, og videoen deles med de studerende, og det kan være med til at løse adskillige udfordringer i undervisningslokalet. Blandt andet kan optagelser af forelæsninger øge de studerendes engagement og præstationsniveau, da man med en optaget video selv kan styre tempoet af undervisningen, gense komplekse emner og benytte optagelser af forelæsninger som et værktøj til eksamensforberedelse. Lecture capture er uden tvivl en hjælpende hånd til de studerende.

Online undervisning udbredes

Universiteter verden over bruger i stigende grad video i til online undervisning. Den mest almindelige form for video i undervisningen er lecture capture. Når det bliver muligt for studerende at tilgå videoer af forelæsninger, efter at de er blevet afholdt, kan de følge forelæsningen uden at bekymre sig om notater, slides osv. Panopto’s kraftige mediaplayer synkroniserer præsentationer med video, og gør det muligt for de studerende at tage notater, efter forelæsningen er afholdt. Gør online undervisning nemmere med Panopto.

Blended learning og flipped classroom

Flipped classroom er en del af ‘blended learning’ bevægelsen, og mange uddannelsesinstitutioner oplever det som en stor fordel at kunne ‘flippe’ klasseværelset, da det gør læringsmiljøet mere interaktivt. Eksempelvis kan man flippe klasseværelset ved at gennemgå materiale for et givet kursus (det kan f.eks. være modeller, processer, procedurer) i videoformat. Underviseren kan altså tage udgangspunkt i den studerendes forståelse af materialet og på den måde møde dem, der hvor de er. Blended learning er ikke noget nyt begreb – tanken bag det er ikke meget anderledes, end at de studerende skal læse en artikel inden forelæsningen. Men den digitale udvikling har medført sofistikerede måder at gennemføre blended learning-forløb på og derved øge kvaliteten af den samlede online undervisning.

Video gør online undervisning nemmere

På trods af udviklingen tager det tid for undervisere at producere flipped classroom videoer. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde en platform, der er brugervenlig og lige til at gå til, således at underviserne kan koncentrere sig om indholdet. Videoplatformen Panopto har mange smarte funktioner bl.a. en indbygget optagerfunktion, der er intuitiv og nem at anvende. Videoen gemmes automatisk i skyen eller lokalt med mulighed for at redigere efterfølgende. Derudover giver Panopto mulighed for digital notetagning, automatisk genererede undertekster, indlejring af quizzer og automatisk indeksering af skrift og tale, der gør video (skrift og tale) søgbar. Disse funktioner er med til at gøre Panopto til et effektivt værktøj i online undervisning – for både undervisere og studerende.

Online undervisning

Kunder

Panopto er det rette valg for os, da det det er fleksibelt og kan anvendes til mange forskellige brugsscenarier. Vi har en meget eksperimenterende tilgang til anvendelse af Panopto. Vi bruger det til at understøtte Flipped Classroom ved at producere teori-videoer og video-tutorials, til lecture capturing, webcasts og som redskab til de studerende, så de selv kan producere videoer – og meget, meget mere.”
– Simon Hartmann, IT-konsulent, Cphbusiness