Overvejer din organisation en videoløsning?

By 28. oktober 2016Nyheder

Brugen af en videoløsning i undervisningen er meget udbredt og flere universiteter har allerede indkoproeret det i deres forelæsninger.

Panopto er en mere effektiv videoløsning, hvis man ser på evalueringer fra CBS og Yale

Panopto og Kaltura er to internationale videoplatforme som universiteter og undervisningsinstitutioner verden over bruger i forbindelse med optagelse og arkivering af videoer. De to videoløsninger har flere funktionaliteter til fælles som:

 • Optagelse fra undervisningslokaler i forbindelse med forelæsninger
 • Understøttelse af selvstændig produktion af videoer
 • Understøtter Livestreaming
 • Mulighed for at video hosting og arkivering (VCMS)

Panopto og Kaltura er dog ikke ens og der er væsentlige forskelle mellem systemerne som man bør overveje før man vælger det ene system fremfor det andet. Hvor Panopto i højere grad er designet til uddannelsessektoren med unikke pædagogiske funktioner er Kaltura i højere grad er lavet til mediebranchen.

Yales valg faldt på Panoptos videoløsning

Yale Universitetet brugte tidligere Kaltura og Echo360 men ønskede én samlet videoplatform til optagelse, streaming og hosting som kunne understøtte blended learning, optagelse af undervisning osv. De bestilte derfor en rapport i 2014 for at undersøge hvilken videoplatform der bedst kunne opfylde deres behov, baseret på kriterier som:

 • Brugbarheden
 • Mulighederne for at optagelse og vedligeholdelse/arkivering af video
 • Tilgængelighed
 • Integrationen med eksisterende systemer (LMS)
 • Muligheden for livestreaming
 • Muligheden for videosøgning

Konklusionen på rapporten var, at Panopto var den platform der bedst opfyldte kriterierne. Dette betød at Yale i August 2016 underskrev en kontrakt med Panopto og fik konverteret over 10.000 timers videoindhold fra Kaltura og Echo360 over i Panopto.

Aftalen er et tegn på at Panopto er bedst designet til at håndtere et universitets behov for videoløsninger. med systemets tilgængelighed, der giver både underviserne og de studerende mulighed for at skabe indhold, har Panopto sikret at alle kan bruge systemet og dermed sikret at det kan løse langt de fleste behov.

panopto-video-content-management-system

CBS’ evaluering påpeger Panopto fremfor Kaltura

Copenhagen Business School (CBS) har benyttet Kaltura i over 4 år og Panopto i snart 3 år. I 2015 lavede CBS en lignende undersøgelse som Yales, hvor man stillede Panopto overfor Kaltura, for at se hvilken af de to systemer man skulle fortsætte med at benytte sig af. CBS kom også frem til at Panopto bedst understøttede de krav de stillede til platformen.

 • Systemet var allerede i stor udtrækning benyttet på skolen
 • Færre tekniske begrænsninger og mulighed for bedre skalering
 • Udviklingen af Panopto-platformen ville kunne erstatte de funktionaliteten man mistede med Kaltura
 • Pantopo understøtter bedre de forskellige E-learnings scenarier

Som med Yale, er en vigtig fordel var at alle studerende og undervisere selv kan skabe indhold. Da man samtidig lagde til grund at udviklingen af Panopto er længere fremme end Kaltura, viser det at der er en klar forskel mellem de to systemer.

Kontakt os for at høre mere om Panopto

Den bedste måde at undersøge hvad der bedst fungerer for din organisation er selvfølgelig at prøve det selv. Det er en god idé at få testet mulighederne og danne et overblik over hvad Panopto kan og hvordan den kan støtte jeres fremtidige læringsmetoder.

Hvis du vil prøve Panopto kan du kontakte os på nedenstående link.

Prøv panopto kontakt os

Join the discussion One Comment