fbpx

Kan organisationer optimere deres videndeling ved brug af en fleksibel videoløsning?

Videndeling og medarbejdertræning i store globale organisationer kan være en udfordring. Ofte skal medarbejdere fra nær og fjern transporteres til en konference, hvilket kan være en bekostelig affære.

Siemens har brugt videoplatformen Panopto som redskab til videndeling

Det var netop det scenarie som Siemens stod overfor, da 800 medarbejdere var inviteret til at deltage i en konference i Madrid. Konferencen løb over tre dage og det primære formål var videndeling. Derfor havde Siemens arrangeret 30 oplæg og træningssessioner, så der kunne blive udvekslet best-practices på tværs af organisationens forretningsområder og landegrænser.

Hvordan det rent praktisk skulle lade sig gøre var lidt af et logistisk puslespil for Siemens Learning & Development team, der stod bag konferencen. Nogle oplæg blev nemlig afholdt på samme tid. Derfor ledte teamet efter en nem løsning der muliggjorde, at alle oplæg og træningssessioner blev tilgængelige for alle deltagere.

 [Her blev Panopto løsningen på Siemens udfordring]

Panopto er en effektiv videoløsning, der muliggør masseproduktion af videoer i høj kvalitet. Med Panopto er det nemt at kategorisere videofilerne efter indhold, få optaget både oplægsholder og hans præsentation og det er muligt at søge inde i videoerne. Derfor er videoplatformen særlig velegnet til at optage præsentationer og undervisningssessioner.

Panopto i praksis

Ved hvert oplæg fik opglægsholder en mikrofon på, alt imens præsentationen blev optaget med Panoptos software. Efterfølgende blev præsentationen automatisk uploadet til Siemens server. Derved blev alle oplæg og træningssessioner tilgængelige for konferencens deltagere. Denne løsning muliggjorde yderligere at de medarbejdere, der ikke kunne deltage i konferencen i Madrid, kunne følge med hjemmefra på deres egen computerskærm.

Alt Siemens behøvede var nogle laptops, webcams, USB mikrofoner og Panoptos software. Ved at benytte Panopto undgik Learning & Development teamet at bruge budget på at hyre dyre tv-crews, da opglægsholder selv kunne stå for optagelserne.

På tre dage formåede Siemens at optage 30 oplæg og gøre dem tilgængelige for alle organisationens medarbejdere. Succesen var til at tage og føle på, for kort efter konferencen var videoerne blevet set over 500 gange af mere end 200 Siemens medarbejdere.

Således blev Panopto et effektivt og centralt redskab til videndeling i Siemens. Yderligere var Panopto med til at sikre at Siemens PLM Software, vandt den præstigefyldte CIO 100 pris, hvor organisationer belønnes for at inddrage innovative IT-løsninger til at skabe forretningsmæssig værdi. Læs hele casen om Siemens brug af Panopto her.

CIO

Hvis du gerne vil høre hvordan Panopto kan skabe forretningsmæssig værdi for din virksomhed og hvordan I bedst kan udnytte videomediet til videndeling og online træning kontakt Viducon her og start en 30 dages prøveperiode af Panopto.